Image
Kaj je psihoterapija?

Kaj je psihoterapija?

Psihoterapija je disciplina, ki je znanstveno utemeljena, s preprostimi besedami pa lahko rečemo, da gre za zdravljenje s pogovorom. Celoten proces psihoterapije temelji na medosebnem odnosu med terapevtom in klientom. Psihoterapevtski odnos, ki se vzpostavi, je ključnega pomena za sam psihoterapevtski proces in ravno ta odnos predstavlja temeljno sredstvo, ki klientu omogoča delo na sebi, na lastnem doživljanju in na odnosu do okolice.

Kako poteka psihoterapija?

Kako poteka psihoterapija?

Ko se nekdo odloči za obisk psihoterapevta je zelo pomembno, da je ta odločitev prostovoljna. Z izbranim psihoterapevtom se dogovorita za uvodni razgovor, ki je namenjen vzpostavitvi osebnega stika in osnovnemu spoznavanju vzroka zakaj se je klient odločil za psihoterapijo. Nadaljnja srečanja, ki jih sestavljajo pogovor ter različne tehnike in metode psihoterapevtskega dela, nato po navadi potekajo enkrat na teden v zaupnem in varnem psihoterapevtskem okolju.

Kdaj po pomoč k psihoterapevtu?

Kdaj po pomoč k psihoterapevtu?

V trenutkih, ko nas življenje postavi na preizkušnjo, ko se znajdemo na razpotju, pa ne vemo v katero smer kreniti, ko se počutimo same in pozabljene ali pa izgubljene v času tukaj in zdaj, ko začutimo, da potrebujemo spremembo, takrat je obisk psihoterapevta ena od možnih poti, ki nam lahko pomaga k bolj kvalitetnemu življenju in osebni rasti.

Oblike psihoterapije

Psihoterapevtski odnos je baza, v kateri se počasi začne odvijati sama terapija. Individualna psihoterapija se odvija znotraj odnosa med terapevtom in klientom. V skupinski psihoterapiji pa je posameznik sestavni del skupine, ki jo po navadi sestavlja več posameznikov, vodi jo eden ali več psihoterapevtov, pomembni odnosi pa se oblikujejo tako med člani skupine kot tudi med posameznikom in terapevtom oziroma terapevti. V psihodinamski psihoterapiji, poleg pogovora, velik poudarek dajemo tudi delu s telesom, saj je ravno telo tisto, kjer so vtisnjeni naši občutki, telo je tisto, ki sodeluje ob doživljanju različnih čustev, in ki na zunaj viden način odraža dogajanje znotraj nas samih.

Preberi več

Oblike psihoterapije
Aktualni dogodki

Aktualni dogodki

Za podporo pri procesu sprememb in stopanju po novi, drugačni poti ter za podporo na poti osebne rasti se lahko pridružite enemu izmed aktualnih dogodkov, delavnic, skupin...ki se trenutno izvajajo:

PODPORNA POGOVORNA SKUPINA:

Manjša skupina do 10 udeležencev se bo srečevala vsako sredo med 17.45 - 19.15 uro. Srečanja bodo potekala od 18.5.2022 - 28.6.2023. Teme o katerih bomo govorili bodo različne, predvsem pa bodo to aktualne vsebine, ki jih boste člani prinesli s seboj iz vašega vsakdana in boste o njih želeli govoriti, saj je to čas, ki je namenjen vam in vašemu notranjemu dogajanju.

 

 Preberi več

Image

»Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti! Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja.« - Marcus Aurelius